Entrevista amb Luke Sikma: “Juguem per a l’equip i no hi ha egoisme”

Territori Taronja va tornar a coincidir amb un dels participes més silenciosos i talentós de l’actual vestidor taronja. Luke Sikma va compartit part del seu temps per tal de repassar tota l’actualitat del Club i també tractar de conèixer esta nova cara arribada este passat estiu de Tenerife.

Casualment, l’americà va ser un dels primers protagonistes amb els que poguérem xarrar abans de començar la gesta del 28-0. Abans de jugar davant Madrid, Luke reconeixia que l’equip tenia molt bona pinta vist l’ambient que rodejava a l’equip junt a l’afició taronja. Com si el temps no s’haguera mogut res, l’ala-pivot de VBC ens destapava el secret dels vestidor vista la marxa dels de Pedro Martínez a tota la primera volta. “A principi d’any, per a mi era tot nou i era difícil per esbrinar com anava a ser l’any, però amb el temps s’ha vist de que juguem per a l’equip i no hi ha res de egoisme entre nosaltres”.

Però en el món de l’esport, viure una temporada impol·luta, s’antulla com difícil i l’equip encarregat de posar el punt i seguit a les victòries valencianes va ser Limoges, l’únic equip capaç de guanyar, fins 2 voltes, mentres que vora 30 conjunts més no han pogut fer el propi. Luke, confirmava sense oposició que en aquell dos partits, el conjunt francés va ser millor en aquells dies però que ara no toca altra que “passar pàgina”.

Per tal de poder passar pàgina i no caure en els remordiments, per les derrotes, Pedro Martínez apareix com la figura de líder que tot grup necessita per abastar els èxits que es proposen. “Un home clau” tal i com ho reconeix Luke Sikma, el tècnic català és home d’objectius senzills, o com diria el mateix Cholo Simeone a sala de premsa, d’anar “partit a partit”. “Pedro ens ajuda moltíssim, sempre pensa en nosaltres parlant-nos en calma tant en els bons com en els roïns moments, sempre per millorar”.

Luke Sikma va iniciar la seua marxa en Espanya amb l’UB La Palma. Tota una aventura per a ell que “no sabia com anava a anar, en una illa xicoteta, però ho recorde com una experiència única i que hem va ajudar molt. Tinc molts bons records”. Uns records que un any més tard va tornar a repetir amb Burgos eixint campions de la Copa Princep i de la Lliga tot i que no van poder ascendir al guanyar a Andorra.

En un terreny molt més personal la vida de Luke Sikma està fortament lligada a conviure amb tot un jugador NBA, 7 voltes a tot un All-Star. Parlem de son pare, Jack Sikma. “Primer de tot ell és mon pare i això és el més important, després ja quan he estat preparat he escoltat el seus consell i mai ha estat donant-me bronques, si com a fill amb el meu germà (Riu). Sempre m’ha dit que he de disfrutar en la pista perquè el basket és un esport”.

Després del basket, Luke Sikma voldria mantindre el contacte i l’adrenalina que l’esport de la cistella dóna. “Vaig estudiar marketing i empresa però el que més m‘agradaria es continuar al món del basket com a entrenador”. Fora del dia a dia, l’americà ens reconeix que per tal de poder desconnectar tracta de cuinar, llegir o provar amb el golf un esport que diu practica durant els estius.

En segon terme, el jugador de Bellevue (Seattle), va ser sotmés al test TT per tal de conèixer d’una forma més ràpida altres aspectes més allunyats a l’esport. En ell, Sikma, ens mostra quin és el seu menjar favorit, quin és el seu lloc favorit de la ciutat, entre d’altres curiositats de Luke Clayton Sikma.

 

Post Author: Josep Prats

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *