Ponsarnau: «Afrontem esta temporada dura amb molta il·lusió»

Foto: Isaac Ferrera

La pretemporada per als taronja va començar ahir, però este matí els jugadors s’han posat a les ordres de Jaume Ponsarnau per al primer entrenament tècnic en la Fonteta. El tècnic de Tàrrega ha comptat amb deu jugadors professionals: Sam Van Rossom, Guillem Vives, Joan Sastre, Vanja Marinkovic, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp, Brock Motum i Mike Tobey.

Han estat ausents els quatre jugadors que estan concentrats amb les seues respectives seleccions nacionals: Quino Colom, Maurice Ndour, Bojan Dubljevic i Louis Labeyrie. Per a cobrir estes baixes, han format part de la sessió de hui: Guillem Ferrando, Hilmar Henningsson, Millán Jiménez, Josep Puerto, Alejandro Rivas, Alonso Faure i Tomas Pavelka.

Abans d’iniciar la sessió, Jaume Ponsarnau ha realitzat una compareixència davant els mitjans de comunicació per a analitzar l’inici de la temporada. Ha assenyalat que comencen “la temporada més dura que ens podíem imaginar i l’afrontem amb molta il·lusió. I amb un repte enorme, que és el de fer totes les coses que poden fer-se bé per a tindre el màxim d’energia, el màxim de salut i el màxim de força, que això serà molt important. Per a això hem de ser rígids en la nostra planificació. Independentment d’això, volem ser competitius cada partit. Nosaltres ja som un grup de 14 jugadors, més els reforços dels joves. I el gran objectiu no és ser només un grup de 14 sinó un equip de 14. I això vol dir a nivell de química i a nivell de grup funcionar en el vestidor, en els desplaçaments i sobretot en la pista. La correlació dels jugadors, de les seues virtuts i les seues no virtuts servisquen perquè ens coneguem cada vegada una miqueta més. I sapiem aprofitar els uns dels altres per a ser tot el competitius possible”.

L’entrenador taronja considera que “tots els objectius que puguem tindre sabem que passen per jugar molt bé a basket i fer la millor defensa que puguem. I que tot això ens servisca per a guanyar. Ja vorem quants partits podem guanyar, esperem que molts. De fet, nosaltres volem guanyar-los tots. Esta és la mentalitat, però hem de ser conscients d’una realitat. La temporada passada el gran objectiu era estar en l’Eurolliga i per a aconseguir-ho ens bastava amb ser el 17é millor equip d’Europa. Ara, per a aconseguir la classificació per a l’Eurolliga de l’any que ve hem de ser un dels huit millors equips d’Europa. Evidentment l’exigència i el repte és molt més gran, però sabem que esta és la il·lusió del Club, la il·lusió de tot el món i també la nostra. Lluitarem per a tindre este objectiu”.

La plantilla manté fins a nou jugadors de la temporada passada i Ponsarnau té clar que “eixe ha de ser el nostre valor més important. Les incorporacions ens han d’ajudar a sumar recursos i possibilitats i allargar la força de l’equip, però a partir d’identificar uns valors que teníem i que aconseguirem consolidar durant tota la temporada passada. Creiem que jugàrem bé a bàsquet durant gran part de la temporada, en defensa podem millorar i ho farem segur perquè totes estes essències que ja estaven les millorem per a ser encara millors. Creiem que este és el camí, creiem en ell i creiem que no seria lògic no aprofitar les coses que hem fet fins ara”.

Post Author: Josep Prats

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *