territoritaronjas
Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos

Actualitat  

Campiones de lliga per primera vegada en la nostra història! (69-81)

Per Alejandro Fernandez · 09 Maig, 2023

Valencia Basket és Campió de LF Endesa per primera vegada en la seua història. El conjunt taronja colpeja en el segon partit de la final de playoff a Salamanca, posant el 2-0, i alçant el títol de lliga. Les de Rubén Burgos van obrar una gran remuntada després de 30 minuts a baix en el marcador i van creure fins al final per a donar-li la volta al partit i emportar-se el triomf. Després de 5 anys en l’elit, campiones de lliga. Un nou èxit del mecenatge esportiu de Juan Roig, que fa possible el Valencia Basket amb la inclusió en l’últim lustre del projecte femení. Històriques.

L’equip taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. La primera del partit va ser per a Carrera amb assistència de Casas. La contestava Carleton. Encara que Valencia Basket havia començat les primeres possessions amb la iniciativa, el combinat local no tardava a fer un 7-0 per a agafar un xicotet avantatge de 5 punts. Perfumerias Avenida havia eixit molt presionant en defensa i a l’equip li va costar trobar cistelles fàcils. Ho tallava la pivot gallega des del tir lliure. Rubén Burgos no tardava a haver d’asseure a Cox per la seua segona falta en pocs minuts. Després d’un 4-0 que elevava el seu avantatge a 7 punts, el tècnic taronja demanava temps mort. Eixia Gülich anotant a continuació, però calia parar-les. Entre l’alemanya i Ouviña reduïen a 3 punts, però el conjunt xarro feia un 7-0 que pujava la màxima a 10 punts al final del primer quart. Calia millorar en tots dos costats de la pista.

Perfumerias Avenida seguia sense fallar res. Reisingerová pujava la diferència a 12 punts. Carrera sumava des del tir lliure per a frenar el 9-0. En joc no estava entrant res. L’equip pujava línies en defensa i, a base d’insistència, responia amb un 6-0 per a retallar a 6 i provocar el primer temps mort local. L’augment de la pressió taronja va baixar l’encert de Salamanca i Valencia Basket el va aprofitar en atac per a continuar ampliant el parcial i reduir la distància, arribant a 9-0 i 3 a baix. No obstant això, no es podia rematar. Les locals ho retornaven amb un 7-0 per a estirar el xiclet de nou. Carrera apareixia des del triple, però el conjunt taronja continuava anant a remolc. Les xarres no tardaven a tornar a posar el +11. Cada colp l’estaven responent i no hi havia manera de parar-les. Ara dues cistelles consecutives de Valencia Basket reduïen a 7, però Domínguez anotava sobre la botzina al descans (44-35).

Després del pas pels vestuaris i partit va seguir igual. Amb protagonisme de Domínguez, Perfumerias Avenida pujava la seua màxima a 14 punts. Ho tallava Cox, però l’equip havia de defensar. Valencia Basket arribava a fer un 9-2 per a reduir a 7, però la remuntada seguia sense arribar de moment. Fins que, poc després, Torrens completava un 4-0, deixant a l’equip a 5 i provocant el temps mort de Vázquez. Encara que Fasoula anotava, Torrens colpejava de tres i ara les de Rubén Burgos estaven a 4 punts. Calia continuar remant. Cox ho deixava en 2 des del tir lliure al final del tercer quart, apretant al màxim el marcador.

L’equip taronja colpejava amb un 5-0 d’eixida entre Casas i Carrera per a posar-se 3 a dalt. Encara que Domínguez ho frenava, Buenavida es feia un 4-0 particular i ara era un +5. Vázquez demanava temps mort. Gran defensa de les valencianes, ara acompanyada també de bons atacs. No obstant això, Carleton eixia a pista després de diversos minuts asseguda per les seues 4 faltes i va mantindre amb vida a les de Salamanca. Un triple reduïa a 2 punts i Rubén Burgos parava el partit. L’equip estava creient i va continuar colpejant. Un 7-0 pujava l’avantatge a 9 punts a menys de 3 minuts del final de partit. A elles no els entraven els tirs. Defensa, defensa i més defensa. I paciència en atac. Cazorla ho tallava, però un triple de Cox a continuació pràcticament sentenciava, amb un +10 a 2 minuts. L’equip va respondre cada colp de Salamanca i es va emportar el triomf. Campiones de lliga.