Els temes més vistos

Sin categoría

Partit ‘parany’ a la Fonteta davant Embutidos Pajariel Bembibre

Per Joan Marc · 18 Març, 2023

alencia Basket deixa a un costat la EuroLeague Women per a rebre a la Fonteta en el dia de San José a Embutidos Pajariel Bembibre (diumenge 19, 13.00 hores, Fonteta, Levante TV). El conjunt taronja afronta el seu tercer partit de la setmana i té el dimecres un importantíssim partit en Schio a la recerca del bitllet per a la Final Four, per la qual cosa haurà de saber focalitzar i girar molt bé el diumenge per a aconseguir un triomf davant un perillós rival i continuar així mantenint el lideratge de la lliga.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha valorat que “és un dia de falles amb dos partits a la Fonteta, dos partits importants tant per a l’equip femení com per al masculí. El pla inclou que les jugadores anaven a acabar cansades després del partit d’Eurolliga i que havíem de pensar en com arribar millor física i mentalment per a enfrontar-nos a Bembibre. És un rival que està amb opcions de playoff, que cada temporada millora les seues prestacions i que té continuïtat tant en la pista com ara, malgrat el seu canvi de banqueta, amb un entrenador que treballa en l’entitat, coneix a les jugadores i els trau el mateix rendiment que l’anterior. Hem d’estar pendents de nosaltres. No serà fàcil. Saber gestionar que les joves hauran d’aportar una mica més en aquest partit i les ajudarà a créixer. El nostre equip ha de secundar-se en la col·lectivitat i no permetre que el rival jugue fàcil”.

Ouviña, dubte fins a última hora

Valencia Basket comença a recuperar efectius. Divendres passat davant Beretta Famila Schio a la Fonteta ja va poder jugar uns minuts Alba Torrens després de superar un esquinç en el genoll. Cristina Ouviña, que no va jugar per continuar recuperant-se d’una afectació del lligament lateral del seu genoll, va fer el calfament amb l’equip i en aquesta ocasió serà dubte fins a l’últim moment. La resta de les jugadores de la plantilla estan disponibles per al partit i de les joves estaran Noa Morro, Elena Buenavida i Laia Lamana.

Precedents

Valencia Basket no sap el que és perdre contra el combinat lleonés, amb un 8-0 de balanç global. Precisament aquest ha sigut el rival contra el qual les taronja ha aconseguit algunes de les seues victòries més àmplies en la competició, especialment a la Fonteta. Dels quatre enfrontaments que s’han celebrat en el pavelló taronja, les dues primeres temporades en la lliga van ser unes victòries una mica més ajustades amb +16 i +3, però les dues últimes campanyes les de Rubén Burgos han atropellat a Bembibre amb +39 i +36 davant l’afició. L’últim triomf va ser en el partit d’anada a domicili aquesta mateixa temporada.

Victoria en l’anada 60-66

Valencia Basket va traure un triomf travat a domicili davant Embutidos Pajariel Bembibre en el partit d’anada. La intensitat local durant els 40 minuts, afegit a la falta d’encert i gasolina de les taronja, va desembocar en una trobada molt igualada. Malgrat que les locals es van anar guanyant al descans, l’equip de Rubén Burgos va saber donar-li la volta en la segona part amb Cox i Romero guiant en atac. La millor local va ser Erin Whalen.

A continuar defensant el lideratge

Valencia Basket ha perdut momentàniament el lideratge de la LF Endesa, ja que Perfumerías Avenida porta jugat un partit més i, per tant, té un triomf més. El conjunt taronja té l’objectiu de finalitzar la lliga regular com a líder per a tindre el factor camp en totes les hipotètiques eliminatòries de playoffs. Queden cinc jornades per al final de la lliga regular.

Partit parany

Aquesta jornada de LF Endesa suposa un partit alguna cosa parany per a l’equip. El dimecres té una important batalla en Schio amb el bitllet per a la Final Four de la EuroLeague Women com a premi. Sent, a més, el tercer partit d’aquesta setmana, Rubén Burgos tractarà de girar i repartir minuts per a gestionar les càrregues de les jugadores després d’aquesta setmana i, tenint en compte també, que jugaran tres dies després.