territoritaronjas
Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos

Actualitat  

Primera visita del Fundación CB Granada a la Fonteta

Per Joan Marc · 17 Març, 2023

El primer equip masculí de Valencia Basket rebrà el diumenge 19 de març a les 18:00 hores per primera vegada la visita del Fundació CB Granada, que serà el tercer club d’esta ciutat i 47é equip diferent que vinga al nostre pavelló per a jugar un partit de la Liga Endesa. L’equip taronja tractarà de mantindre el seu bon moment de forma en competició nacional en un duel del qual no hi ha precedents, encara que es va emportar la victòria en 13 de les 14 ocasions en les quals un equip de Granada va visitar la Fonteta en un partit de Liga Endesa.

El tercer equip granadí que jugarà a la Fonteta

Encara que compartix el naming, este Covirán Granada és un equip diferent al CB Granada que va disputar 12 temporades la acb entre 1996 i 2011. La Fundació CB Granada va nàixer en 2006 lligada al club al qual abans féiem referència per a promoure el bàsquet a la província. L’any 2012, després de la dissolució del CB Granada, es va crear un equip sènior que reemplaçara a l’equip recentment desaparegut. I eixe equip va tornar a l’elit pel camí llarg. Va començar en Primera Andalusa en la temporada 2012-13, va pujar a la primera a la Lliga EBA on només va necessitar dos cursos per a ficar-se en LEB Plata. En la campanya 2015-16 obri un periple de tres anys en la categoria de bronze en el qual guanya dues copes LEB Plata i una lliga, la que li val per a ascendir a LEB Or en 2018. L’equip granadí es va assentant en la segona divisió i la temporada passada, malgrat la presència d’altres clubs importants com el Bàsquet Girona o el Movistar Estudiantes, guanya la LEB Or i aconseguix l’ascens directe per a recuperar el bàsquet de màxima categoria a Granada onze campanyes després.

El partit del diumenge convertirà a este Covirán Granada en el tercer equip granadí que passe per la Fonteta per a jugar un partit oficial. El primer a visitar la nostra casa va ser el CD Oximesa, que va jugar a la Fonteta en dues ocasions en les temporades 1989-90 i 1991-92. Fins a dotze ocasions va jugar a la Fonteta el CB Granada entre 1996 i 2011. I en eixos catorze precedents, només en una ocasió un equip de Granada ha eixit de la Fonteta amb la victòria.

Només una victòria granadina a València en Liga Endesa

Per a trobar l’única victòria d’un equip granadí a la Fonteta cal remuntar-se a la temporada 2005-06. El 27 d’octubre de 2005, un parcial de 15-27 en l’últim quart culminat per un triple de Nacho Ordín a dues dècimes del final li va donar la victòria al CB Granada per 80-81. Gabini amb 19 punts i 7 rebots i Corsley Edwards amb 17 punts i 8 rebots van ser els més destacats en el costat visitant mentre que Avdalovic i Miralles, amb 14 punts cadascun, van ser els millors en el costat taronja. L’última visita d’un equip de Granada a la Fonteta va ser en la jornada inaugural de la campanya 2010-11, el 3 d’octubre de 2010, i va acabar amb victòria taronja per 104-81 amb 25 punts de Rafa Martínez i 18 de Savanovic.