Els temes més vistos

Actualitat  Sin categoría

Valencia Basket tanca la fase regular de l’Eurolliga rebent a Olympiacos

Per Alejandro Fernandez · 28 Febrer, 2023

Valencia Basket afronta l’última jornada de la lliga regular de la EuroLeague Women rebent a la Fonteta a Olympiacos (dimecres 1, 20.00 hores, Fonteta, À Punt Web). El conjunt taronja cerca una victòria que li assegure la tercera plaça del grup perquè, en cas d’un improbable triomf de Tango Bourges enfront de Fenerbahce, cauria a la quarta posició de cara als playoffs.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha valorat que “nosaltres hem d’estar pensant a tancar al màxim nivell aquesta fase regular, que crec que ha sigut reeixida a nivell de resultats. Sent tots els partits a la mateixa hora hi ha moltes combinacions possibles per a veure el possible rival de quarts que hem merescut. Però el primer és el nostre treball i per a confirmar la tercera posició passa per guanyar a Olympiacos i, en cas de no aconseguir-ho, esperar que Bourges no guanye el seu partit contra Fenerbahce, ja que tenim el average a favor. Nosaltres hem d’estar pensant que en aqueixos 40 minuts hem de donar la nostra millor versió i no serà un rival senzill. Esperem un partit dur perquè és com juga el rival amb bones defenses, exteriors pressionant la pilota i dues referències interiors que ens van fer molt de mal en el partit d’anada. El nostre objectiu serà col·lapsar aqueixa anotació de Gustafson i Shook. No ho aconseguirem a Grècia fins a l’últim quart quan vam poder donar-li la volta al marcador i saber que hem de pujar línies, pressionar la pilota, perquè forçar-los pèrdues i anotar en transició serà important”.

Torrens i Casas, baixes per al partit

Valencia Basket continua tenint la baixa d’Alba Torrens, que continua recuperant-se d’un esquinç en el genoll que es va realitzar fa un mes a Saragossa. La jugadora ja ha començat a treballar en pista en solitari i la seua tornada és a prop. Queralt Casas tampoc estarà disponible en aquest partit. La jugadora va descansar davant Movistar Estudiantes per una sobrecàrrega en el cuádriceps i, amb vista a la part important de la temporada, seguirà el mateix pla per a aquest enfrontament. La resta de les jugadores de la plantilla estan disponibles per al partit i de les joves estaran Emily Kalenik, Elena Buenavida i Laia Lamana.

Precedents

Valencia Basket ja sap el que és enfrontar-se a aquest rival, i és que ja va jugar contra Olympiacos en la fase grups de la temporada 2019-20, l’any del debut taronja en l’Eurocup Women. En el partit d’anada les de Rubén Burgos van guanyar per 77-66 i van traure una dura victòria a domicili en la volta per 75-78. Aqueixa campanya el combinat taronja va arribar fins als quarts de la competició europea però no va poder finalitzar-la a causa de l’explosió de la pandèmia pel COVID-19. El tercer precedent és aquesta mateixa temporada en el partit d’anada de l’Eurolliga amb victòria taronja. El balanç global és de 3-0.