territoritaronjas
Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos

Actualitat  

Valencia Basket vol allargar el seu bon moment a Leganés

Per Joan Marc · 08 Març, 2023

Valencia Basket viatja a Leganés en la J25 de la LF Endesa (dijous 9, 20.30 hores, Pavelló Europa, Canal FEB). El conjunt taronja, actual líder de la competició, vol estirar el seu bon moment de forma davant un combinat madrileny que està apurant les seues últimes opcions d’aconseguir la permanència, mancant sis jornades per al final de la lliga regular. Les valencianes ja estan matemàticament com playoffs i de moment amb avantatge de camp, almenys, en quarts.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha valorat que “el pla que teníem les pròximes setmanes era anar marcant blocs de preparació. Per calendari, encara que siga ajustat, encaixava bastant bé saber què preparaves en cada sessió d’entrenament. Hem tingut dos dies per a aquest partit de Leganés i per a elles és una final. Cada partit s’acosta més al final de temporada. El seu objectiu és claríssim: la permanència. Els seus partits a part de finals més encara si ho juguen en el seu pavelló. Hem d’arribar molt preparades per a aqueix nivell d’intensitat i d’exigència màxima”.

Torrens i Ouviña, baixes per al partit

Valencia Basket manté la baixa d’Alba Torrens, que continua recuperant-se d’un esquinç en el genoll que es va realitzar fa poc més d’un mes a Saragossa. La jugadora ja ha començat a treballar i la seua volta és a prop. Cristina Ouviña també és baixa per una afectació del lligament lateral del seu genoll, que va patir dimecres passat. La jugadora es perdrà els pròxims partits. Marie Gülich serà dubte per trobar-se enmig d’un procés de malaltia, que li ha impedit participar en l’últim entrenament. De les joves estaran Noa Morro, Emily Kalenik, Elena Buenavida i Laia Lamana.

Precedents

Els precedents entre Valencia Basket i Innova-TSN Leganés en LF Endesa són pocs. Únicament tres: els dos de la passada temporada i el partit d’anada d’aquesta campanya, tots ells amb victòria taronja. Dos a la Fonteta i un en el Pavelló Europa. Remuntant-nos a la Lliga Femenina 2 en les temporades 2016-17 i 2017-18, cada equip es va emportar un triomf per temporada i tots ells van anar a domicili. El balanç en la màxima categoria és de 3-0 per a les de Rubén Burgos.

Victoria 86-49 en l’anada a la Fonteta

Valencia Basket s’acomiadava de l’any 2022 de la millor forma possible. Victoria a la Fonteta davant Innova-tsn Leganés que li atorgava la condició de campió d’hivern per primera vegada en la seua història en la màxima competició. La millor de l’equip taronja va ser Queralt Casas amb 19 punts, 8 rebots, 6 assistències, 1 recuperació i 30 de valoració. Pel costat visitant va ser Khayla Pointer amb 10 punts, 9 rebots, 6 assistències, 4 recuperació i 16 de valoració.